Nomination in category "Герой на децата" at

Nominated by Милена Господинова

Иво Деспотов

Той е създател на клуб "Масару", който провежда тренировки по бойни изкуства в осем училища

През 2011 година Иво Деспотов основава аматьорски спортен клуб в софийско училище. Днес клуб Масару провежда тренировки по бойни изкуства в 8 училища и възпитава нашите деца в дисциплина, отборен дух, съпричастност, внимание, приятелство. Треньорът отдава цялото си време в спортния клуб, като организира на децата тренировки, състезания, спортни лагери.

С неуморен дух и всеотдайност треньорът Иво Деспотов показва на децата, че само с труд и любов към спорта се израства. Той за тях е пример, приятел и мотиватор. Той показва ежедневно, че всеки успех е постижим. Вдъхва на децата сила, отборен дух и приятелство, които им помагат във всеки аспект от техния живот.

Аз съм родител на 2 деца , тренирали при него още от 2011 година и осъзнавам вече 8 години какво постигат моите и останалите деца заради грижите на треньора. Той съдейства на всички родители със своя авторитет. Работим заедно и това дава чудесни резултати. Във времена , в които насилието сред децата е проблем, сред децата в клуба цари приятелство, загриженост, вдъхва им се сила и увереност. Спортът е здраве и вяра в собствените възможности. Когато училището и семейството работят заедно за изграждане на добри хора и успели личности , то спортът и в частност треньори като Иво Деспотов им помагат с цялото си сърце.