Award in category "Журналист" at

Nominated by Фондация "За Нашите Деца"

Лиляна Боянова, Би Ти Ви

Дългогодишната й работа е посветена на социалните теми, на правата на децата и техните семейства

Номинираме Лиляна Боянова, Би Ти Ви, за дългогодишната й работа, посветена на социалната тема, на правата на децата и техните семейства. Със задълбочените си познания и подход към проблемите на децата в риск и техните семейства, към политиките за закрила и хората, които ги формират и осъществяват, Лили успява да постави темата по неповторим и вълнуващ начин.

Тя  разказва истории с вдъхновение и уважение към всяка гледна точка, включително и на децата, с изключително внимание към детайлите, не търси сензации и с това приковава зрителския интерес, променя нагласи.

Лили е ревностен защитник на правата на децата, тя отразява въпроси на децата и семействата, които повишават общественото разбиране за правата им, и съдържат потенциал да доведат до реформи в секторните политики и системна промяна за децата и семействата в България.

Следи отблизо темата за правата на децата и развитието на политиките за тях и използва всеки повод за утвърждаване на правата им. Тя не само поставя проблеми и разказва истории, а подпомага децата и семействата в риск, като показва как могат да получат подкрепа, за да останат заедно, разказва и за добрите примери на социална работа, за хората с огромни сърца, посветили живота си на мисията да бъдат социални работници и да помагат на деца и семейства в риск.

Наскоро гледахме още един добър  материал  от нея –  „Вярваме в доброто: Млада жена променя детски съдби, историята на един социален работник“. В рубриката по bTV Новините Лиляна Боянова разказа за Фикрие Байдакова – социален работник във фондация „За Нашите Деца“, човек с огромно сърце, който помага на семейства в риск да не изоставят бебетата си. На 9 януари 2019 г. тя направи възможно още едно щастливо детство в семейство.

Лили Боянова е носител на редица награди, сред които „Героите“ на най-голямата платформа за доброволчество в България – „TimeHeroes“ за популяризиране на доброволчеството, „Спасител на детството“, на Националната асоциация за приемна грижа, 2016 г. Водещата е отличена за рубриката „Вярваме в доброто“ на bTV „Новините“ за изключителен принос към телевизионното отразяване на социални теми.