Nomination in category "Герой на децата" at

Nominated by Валентина Манавска, Латинка Банева, Мила Петкова, Тихомир Колев, Любослав Христов, Даринка Георгиева, Виктория Добрева, Първолета Батева, Снежанка Иванковска, Латинка Янева, Гергана Неделева, Михаил Цанов, Галина Асенова, Пепа Манолова, Ивайло Трифонов, Ивелина Бориславова, Кристин Илиева, Анна Йорданова, Красимира Доменикова, Кремена Загали

Миглена Цанова

Основател на фондация "Чудесата на децата", която подпомага хора в трудно материално и здравословно положение

Тя започва своята история със създаването на най дългото знаме на България, ушито собственоръчно от децата на Плевен. След това се ангажира с кампания за събиране на средства за дете с тумор в мозъка за лечение в чужбина – парите са събрани, детето е живо и здраво.

Миглена Цанова основава преди няколко години фондация „Чудесата на децата“ и работи много активно за постигане на целите й – да помага на деца и възрастни в трудно материално и здравословно положение. Екипът на фондацията помага на самотни майки, като предоставя дрехи, млека, пюрета, електрически уреди и каквото е необходимо за бебето, а и за майката. Спасява деца от отнемане от родителите им поради неблагоприятни условия, като съдейства за предоставяне на ново жилище. Организира много благотворителни базари за събиране на средства за нуждаещи се хора. Тя отваря и първия в Плевен Магазин на благотворителността. Постоянно търси спонсори и работи за създаване на чувствителност в обществото и прилвичане към благородната кауза.

Миглена Цанова не просто помага на децата със средства, а постига цялостен процес на интеграция, като така децата се чувстват значими, помагат си взаимно и усвояват различни умения.

Дейността на Фондацията е сериозна, задълбочена и прозрачна, а Миглена Цанова е човек, безкрайно отдаден на каузата да помага, с което е променила съдбата на много деца и хора в неравностойно положение. Тя е с голямо сърце, упорита, амбициозна, с искрена загриженост за бедните и болните. Успява успешно да преодолява многобройните трудности по пътя си, за да стопли нечие сърце.